Αν μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει με τρεις λέξεις τι σημαίνουν για τους λάτρεις του Ιταλικού φαγητού τα ζυμαρικά, τότε θα ήταν: απλότητα, νοστιμιά, αυθεντικότητα! Για αυτό το Pinolo, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών με ένα limited edition menu από τις 21 έως τις 27 Οκτωβρίου. Ένα μενού εμπνευσμένο από ένα συναρπαστικό μείγμα αλμυρών γεύσεων και εκλεκτών συστατικών, γαστρονομικές συνεργασίες και ταξιδιωτικές εμπειρίες που εκτείνονται από την νότια χερσόνησο της Ιταλίας μέχρι το Μιλάνο στη βόρεια Ιταλία. Πέντε διαφορετικές πόλεις, πέντε διαφορετικές συνταγές ζυμαρικών, διασκορπισμένες σε κάθε γωνιά της Ιταλίας αλλά με ένα κοινό σκοπό, να μεταφέρει την απόλαυση σε κάθε λάτρη ζυμαρικών, σε όποιο πιάτο και αν επιλέξει!
Ξεκινώντας αυτό το γαστρονομικό ταξίδι από την Σικελία και τα φυσικά υλικά που άφησαν το στίγμα τους σε αυτή, όπως αντζούγια, κάππαρη και ελιές, συνθέτουν το πιάτο Pasta alla Siciliana με χειροποίητα σπαγγέτι.
Συνεχίζοντας στην καρδιά της Ιταλίας, την Ρώμη, το πιάτο που προέρχεται από την πόλη αυτή είναι το Bucatini Cacio e Pepe, με κύριο πρωταγωνιστή το τυρί πεκορίνο σε μια φανταστική κρεμώδη σάλτσα, ένα από τα πιο εμβληματικά τυριά της Ιταλίας.
Για αυτούς που αγαπούν πικάντικες γεύσεις τότε θα τους γοητεύσει η μακαρονάδα Spaghetti con le Polpettine η οποία φέρνει αρώματα και γεύσεις από τη νότια Ιταλία και συγκεκριμένα την Καλαβρία.
Η Pasta Frutti di Mare είναι μια πλούσια μακαρονάδα με ζυμαρικά λιγκουίνι, σάλτσα από λαχταριστές κίτρινες ντομάτες, φρέσκα μύδια, γαρίδες και ραγού από λαυράκι. Ένα πιάτο εμπνευσμένο από τη θαλάσσια γαστρονομική παράδοση της περιοχής Σαλέντο.
Τελευταίο πιάτο του limited edition menu για την εβδομάδα ζυμαρικών στο Pinolo είναι το Orzo alla Milanese, ένα κλασσικό ιταλικό πιάτο με καταγωγή από το Μιλάνο, με σαφράν για ένα χρυσαφένιο χρώμα, αφήνοντας μια ελαφρώς γλυκιά γεύση και προσθήκη από βοδινά μάγουλα.
Απόλαυσε αυτό το ιταλικό ταξίδι γεύσεων, την εβδομάδα του Pasta Week με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών στο Pinolo!